Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Kelionės, turizmas » 2014 » Balandis » 15

Kaip pasiruošti kelionei?

Noriu atostogų. Noriu keliauti. Atsibodo šalčiai ir lietus, noriu, kur šilta. Taip, viskas prasideda nuo noro gimimo. Belieka jį išpildyti ir mėgautis :) Na o kokie žingsniai laukia iki svajonės įgyvendinimo planuojant kelionę, pateikiame šiame įraše.

INFORMACIJOS PAIEŠKA

Tradicijos. Kad nekiltų nesusipratimų, pasidomėkite šalies, į kurią vyksite, kultūra, tradicijomis. Atkreipkite dėmesį į valstybinių švenčių datas – jų metų gali būti masinės atostogos ir gali tekti susidurti su keblumais. Gerbkite šalies tradicijas, religijas, keliaukite atsakingai – juk esate svečias ;) Atminkite, kad beveik visur vykstant į šventas vietas reikia užsidengti pečius (kai kur ir galvą) skarele. Taip pat susipažinkite su pagrindiniais kitų šalių įstatymais (ypač jei vykstate savarankiškai).
Nemokamai lankytini objektai. Iš anksto pasidomėkite, ką ir kada šalyje, į kurią vyksite, galima aplankyti nemokamai.
Išsamiau „Nemokamai lankomos vietos“.
Transportas. Iš anksto apsvarstykite, kaip nuvyksite į išvykimo oro uostą (jei vyksite savo automobiliu, pasirūpinkite jo vieta automobilių stovėjimo aikštelėje prie oro uosto), kaip nusileidę kitame oro uoste keliausite iki viešbučio (nuomositės automobilį, užsisakysite pervežimą, vyksite taksi ar viešuoju transportu).
Skiepai. Pasitikrinkite, ar į šalį, kurią planuojate vykti, reikalingi skiepai.
Pasirūpinkite šalies, į kurią vykstate žemėlapiu, gidu („Lonely Planet“ ar kt.).

DOKUMENTAI

Kelionės dokumentai. Kryptis aiški, data pasirinkta, tad belieka įsigyti kelialapį ar bilietus, užsisakyti nakvynę, pervežimus, išsinuomoti automobilį ir kt. Paslaugas užsisakyti galite tiek savarankiškai internetu, tiek pasinaudoję kelionių agento paslaugomis.
Asmens dokumentas. Pirmiausia pasidomėkite, koks asmens dokumentas galioja vykstant į pasirinktą šalį – pasas ar asmens tapatybės kortelė. Iškart perspėsim, kad jei pasirinkote lietuvių numylėtą Turkiją ar Egiptą, būtinai turėkite pasą. Pasitikrinkite savo paso arba asmens tapatybės kortelės galiojimą. Jūsų asmens dokumentas turi galioti dar šiek tiek laiko po grįžimo iš kelionės, todėl iš anksto pasidomėkite, kokie reikalavimai keliami asmens dokumento galiojimui pagal šalį, į kurią vyksite.
Išsamiau „Pasas ar asmens tapatybės kortelė keliaujant“.
Viza. Išsiaiškinkite, ar į šalį, kurią vyksite, reikalinga viza, kur ir už kiek ją galima įsigyti, kokios užsakymo procedūros, kiek laiko užtruks vizos ruošimas, jei ją reikia užsakyti iš anksto.
Išsamiau „Ką reikia žinoti apie vizas“.
Pinigai ir kreditinė kortelė. Dabar beveik visose šalyse galite atsiskaityti mokėjimo kortele. Tačiau išskirtiniais atvejais verta turėti ir vietinės valiutos. Populiaresnės valiutos galite įsigyti savo šalyje, na ir beveik visais atvejais – šalyje, į kurią vykstate. Kai kuriose šalyse, pvz., Egipte, Turkijoje, galima atsiskaityti tiek vietine valiuta, tiek doleriais arba eurais. Pasidomėkite, kokių pinigų kursas atitinkamoje šalyje jums palankiausias.
Jei kartu vežatės banko kortelę, iš anksto pasitikrinkite, ar kortelėje yra pakankamas kiekis pinigų. Jei nuomositės automobilį ir jį pasiimsite užsienyje, įsitikinkite, kad jūsų banko kortelė yra kreditinė ir joje yra pakankamas kiekis pinigų depozitui.
Išsamiau „Ką reikėtų žinoti apie pinigus keliaujant“.
Draudimas. Prieš kelionę pasirūpinkite kelionės draudimu. Juk niekas neapsaugotas nuo nenumatytų įvykių – ligos, traumų, prarasto bagažo ar kelionių jungties, padarytos žalos ar kt. O pasekmės gali būti skaudžios ne tik morališkai, bet ir finansiškai.
Išsamiau „Apie kelionių draudimą keliaujantiems į užsienį“.
Nuolaidų kortelės. Iš anksto pasidomėkite, kokios nuolaidų kortelės galioja užsienyje. Lankant įvairius kultūrinius objektus, pietaujant, geriant kavą ar apsiperkant, ypač slidinėjant su nuolaidų kortelėmis jūs sutaupysite nemažas pinigų sumas.
Išsamiau „Kas geriau: Europos jaunimo kortelė ar ISIC?“.
Kiti dokumentai. Įsitikinkite, kad turite bilietus, viešbučio ar kitų užsakytų turizmo paslaugų kuponą. Jei ketinate nuomotis mašiną, įsidėkite vairuotojo pažymėjimą. Jei į jūsų pasirinktą šalį privalomi skiepai, turėkite su savimi skiepų pasą.
Dokumentų saugumas. Turėkite skenuotas asmens dokumentų, kelionės, viešbučio užsakymo, draudimo ir kitų dokumentų kopijas. Jas palikite ir namuose liekantiems šeimos nariams ar giminaičiams.

Toliau apie DAIKTUS, KELIONES SU VAIKU, KELIONES SU AUGINTINIU, DARBĄ IR DAR KELETĄ SMULKMENŲ skaitykite http://blog.zigzag.lt/kaip-pasiruosti-kelionei/#axzz2yxKI6vmM
Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar